Reiki Centrum Rotterdam
"Freija"

Rotterdam School of Light

 
 


REIKI

 

Reiki is een Japans woord dat “kracht van de zon” of “universele levensenergie” betekent. Het is tevens een methode van natuurlijk genezen, waarmee je op een eenvoudige manier energie kunt doorgeven aan jezelf of aan anderen. Je hoeft er geen bijzondere begaafdheid voor te bezitten. Van nature is iedereen in staat om via de handen energie te geven aan zichzelf of aan iemand die ziek is of zich emotioneel niet goed voelt. Helaas is bij de meeste mensen het energiekanaal als het ware "dichtgeslibd" zodat zij geen of weinig genezende energie kunnen doorgeven.

 

In een Reikicursus herstelt een Reiki Master de verbinding met de genezende energie door middel van initiaties. Je handen gaan tintelen, worden warm of je voelt op een andere manier dat er energie stroomt. Reiki is een geschenk dat je nooit meer kan worden afgenomen. Is het  energiekanaal eenmaal geopend, dan blijft de energie altijd beschikbaar om jezelf en anderen te behandelen.

DE GESCHIEDENIS VAN REIKI IN VOGELVLUCHT.

 

De oude geneeswijze van Reiki werd aan het einde van de 19e eeuw door dr. Mikao Usui herontdekt. Hij leefde in Kyoto, de belangrijkste havenstad van Japan en kwam in aanraking met oude kloostergeschriften, waarin symbolen, formules en beschrijvingen stonden, die Jezus, Boeddha, en Mohammed  gebruikten als zij mensen genazen.  In een visioen kreeg Usui de sleutel tot genezen door: hij noemde het Reiki. Sindsdien is Reiki bekend over de gehele wereld.

 

Meerdere toepassingen van de Reiki energie zijn mogelijk.

Reiki Traditioneel, Tera Mai en Jikiden kunnen naast elkaar bestaan en zijn in de derde dimensie, waarin we als mens nu leven, elk op hun eigen manier zinvol.

 

Reiki Traditioneel

 

1e graad

In principe elke maand op een donderdag- of vrijdagavond van 19.00 tot 22.30 uur en aansluitend zaterdag van 10.30 tot 17.30 uur.
Vervolgens nog vier wekelijkse bijeenkomsten op maandagavond of een avond in overleg.

 

2e graad

Drie maanden na het behalen van de eerste graad is het mogelijk je verder te verdiepen in Reiki. Je leert dan o.a. hoe je met symbolen en mantra's mensen op afstand kunt genezen zonder ze aan te raken. Ben je eenmaal in het bezit van het certificaat Reiki Traditioneel 2e graad, dan is er de mogelijkheid om een opleiding te volgen tot Reiki Practioner of verder te gaan met Tera Mai of Jikiden. Informatie hierover wordt je op aanvraag opgestuurd.

 

3e graad (Master)

Na een jaar Reiki beoefend te hebben kun je een opleiding volgen tot Reiki Master.De opleiding is zeer intensief en duurt minimaal één jaar.

Ook voor deze opleiding kun je informatie op aanvraag toegestuurd krijgen.

 

Reiki Workshops met gratis korte behandeling

Eenmaal in de maand om 19.30 uur bij DJOJ in de Anthony Duyklaan 7.Aan de workshops zijn geen kosten verbonden, maar wel van tevoren telefonisch aanmelden op telefoonnummer: 010-4810447.

 

Voor meer informatie en cursussen/workshops kunt u bellen of mailen naar Annie van der Meer
telefoon: 010-4810447, e-mail: reikicentrumrotterdam@planet.nl

Ik verzoek u vriendelijk om in een mail uw naam, adres en telefoonnummer te vermelden.


 

 

De Reiki Grand Masters